U petak 1. februara  2019. godine u džematu Jelovče Selo, Medžlis IZ-e Gradačac, održana je večer Kur'ana učenika mekteba.

Ove godine učestvovalo je 15 učenika: Lejla Baturić, Amela Tokić, Džejlana Kukuruz, Šemsudin Kukuruz, Nedim Čandić, Emir Čandić, Dženita Udvinčić i Emira Kavazović iz mekteba džemata Jelovče Selo, Emina Ibranović, Dženita Špijodić i Said Huskić iz mekteba džemata Reuf-begova džamija, Ahmed Mahmutović iz mekteba džemata Husejnija, Amina Karahametović iz mekteba džemata Bosanski Šamac, Ago Imširović iz mekteba džemata Mediđa Srednja i Omer Taletović iz mekteba džemata Zelinja Donja.

Prisutnima su se obratili imam džemata Hajrudin-ef. Baturić, glavni imam Nusret-ef. Kujraković, a predavanje je održao hfz Kemal-ef. Mehić.

Svim učesnicima dodijeljena su priznanja i nagrade.Također, dodijeljena su i priznanja mujezinima iz džemata koji su se takmičili u učenje akšamskog ezana. Za pobjednika je proglašen Emir Čandić. Najistaknutijim dobročiniteljima zahvalnice je u ime džemata Jelovče Selo uručio predsjednik IO Medžlisa hafiz Jukan Husein.

U subotu 2. februara 2019. godine u organizaciji džemata Reuf-begova džamija, u kojem imamsku dužnost obavlja hfz. Kemal-ef. Mehić, održana je prigodna mektebska manifestacija i predavanja na temu “Tedžvidski aspekt nadnaravnosti Kur'ana”. Predavanje je održao hfz. Abdul-Aziz Drkić, asistent na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Mekteblije su obilježili i svjetski Dan hidžaba. Djevojčice Reuf-begove džamije dobile su mahrame, a mekteblije mekteba Sibovac-Omeragići izradili su zidne novine.