Šesti dan mjeseca ramazana, u subotu 11. maja 2019. godine, u SKPC Mejdan, Medžlis Islamske zajednice Tuzla priredio je veliki iftar.
Tradicionalnom iftaru prisustvovalo je oko 2.000 ljudi.
Veliki iftar je dio nastojanja Medžlis Islamske zajednice Tuzla da svim dobronamjernim ljudima približi vjeru islam, njenu suštinu i smisao, te naše vrijednosti, kulturu i tradiciju.
Iftar je organiziran uz podršku Muftijstva tuzlanskog, kao i Behram-begove medrese, Grada Tuzla, gradskih i kantonalnih preduzeća, privrednih subjekata, udruženja, organizacije i pojedinaca.
Velikom iftaru prisustvovao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik IO Medžlisa dr. Amir-ef. Karić, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, direktor biblioteke Behram-beg Admir Muratović, pomoćnik gradonačelnika Zijad Lugavić, te predstavnici vjerskog, kulturnog, političkog i javnog života ovoga grada. Radost ove ramazanske večeri s postačima su podijelili i predstavnici drugih vjerskih zajednica u Tuzli.
Prigodnim besjedama obratili su se muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

“Svi znamo kakvu poruku nosi post, kao i iftar u mjesecu ramazanu. Postač je neizmjerno radostan, a ta radost se prostire na oba svijeta. Postač je istovremeno i nesebičan. Večeras, ovaj veliki iftarski skup pokazuje našu zajedničku iftarsku radost, radost kakvu možemo osjetiti samo u ramazani-šerifu. Ovo je tako lijepa slika u ovome gradu i to je već tradicionalno. Svi koji su doprinijeli da se večeras okupimo uz ovaj iftar zaslužuju našu veliku zahvalnost,“ kazao je muftija Fazlović.
Glavni tuzlanski imam hafiz Huskanović obratio se riječima zahvale svima koji su došli na iftar, kao i onima koji su doprinijeli i pomogli njegovu realizaciju. U ime Gradske uprave obratio se pomoćnik gradonačelnika Zijad Lugavić.
Uvodno ašere proučio je Mumin-ef. Mumić, imam Hadžijske džamije. Trenutke prije, ali i nakon zajedničke iftarske sofre, još ljepšima su učinili Armin Muzaferija i hor Mreže mladih i Asocijacije žena Medžlisa Tuzla.