Kurs islama u medžlisima Bijeljina, Janja, Gračanica i Srebrenik završen je u nedjelju 11. aprila 2021. godine.

Organizator ovog edukativnog programa koji je trajao deset sedmica, bilo je Muftijstvo tuzlansko u saradnji sa navedenim medžlisima. Programski Kursa islama sastojao se iz dva dijela: podučavanja Kur'anu, a.š., i predavanja.

Predavači su bili Sead Seljubac, Ali Hasanović, Ahmed Hatunić, Mensur Husić, Memić Idriz, Abdullah Kapo, Ševko Sulejmanović, Mevludin Hasanović, Mustafa Gobeljić i Mehmedalija Čandić.

Teme o kojima su naši istaknuti alimi govorili su: Dinski odbrambeni mehanizmi u životu mladih, Savremena bošnjačka književnost, Vjerovati i činiti dobro, Odgoj i obrazovanje – faktori napretka zajednice muslimana, Bosna kroz prostor i vrijeme, Kako se odnositi prema Kur'anu, a.š., Identitet Bošnjaka, Uloge religioznosti u očuvanju mentalnog zdravlja mladih, Brak i porodica u islamu i Vrijednosti održavanja porodičnih i komšijskih veza.

Predavanjima su prisutvovali i pratili realizaciju ovog projekta glavni imami hafiz Omer-ef. Camić, Samir-ef. Camić, Smajo-ef. Mustafić i Refik-ef. Hodžić.