Od maja do oktobra 2023. godine, u saradnji sa LaleK – Kulturno Edukacionim Centrom – Konya Sarajevo, trajao je prvi ciklus edukacije iz oblasti art terapije pod budnim okom edukatorica Nevrese Ahatović i Asime Polimac.

Na kraju ovog izuzetnog projekta koji ima veliku važnost za sam Centar, uposlenike i korisnike, edukatorica Asima Polimac je Centru poklonila umjetnički rad koji će zasigurno dugo krasiti prostorije ovog Centra.

Rad je nastajao mjesecima laganim pokretima tehnikom iscrtavanja detalja/teship i prvobitno je bilo namijenjeno da krasi prostor jedne od džamija jer je riječ o motivu s 99 Allahovih imena ali tokom trajanja edukacije i druženja sa korisnicima CROPS-a autorica odlučila da to bude prostor Centra s obzirom na njegovu misiju.

Direktor Joldić se zahvalio predsjednici Udruženja Nevresi Ahatović na trudu i energiji koje su uložile u edukaciju uposlenika i korisnika uz nadu da će se dugogodišnja saradnja ova dva Centra i dalje nastaviti. Posebna zahvala je upućena i edukatorici Asimi Polimac.