Prvi dio katedre fikha za žene, koja je održavana svakih petnaest dana u proteklih četiri mjeseca, završena je u četvrtak, 25. aprila 2019. godine u džamiji Kralj Abdullah. 
Ovom susretu je prisustvovao i obratio se muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, kao i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Muftija je izrazio zahvalnost svima koji su bili dio ovih susreta na kojima se sticalo znanje, kao i podršku za nastavak ovog lijepog i vrijednog okupljanja. Naša srca su više podložna bolestima, nego li je to naše tijelo, kazao je muftija Fazlović, te je istakao da je u vjeri lijek, uputa, riješenje i milost.

„Uvećavanjem znanja o vjeri, mi učimo i podižemo se na viši stepen naših duhovnih mogućnosti i u obilju toga što imamo vidimo Allahovu dobrotu,“ kazao je Muftija.

Predavač na Katedri je bila Azra Fazlović, profesorica fikha u Behram-begovoj medresi, koja je na svakom susretu okupljenima govorila o različitim fikhskim temama, nakon čega bi uslijedio razgovor.

Ovaj susret su uljepšale i gošće iz Odžaka, Bosanskog Šamca, Teočaka i Lukavca.

Katedru fikha organizovali su Medžlis Islamske zajednice Tuzla, Odjel za brak i porodicu i Behram-begova medresa, uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Odjela za brak i porodicu.