U utorak, 23. januara 2024. godine okončana su natjecanja u okviru četvrte sezone mektebske lige u futsalu Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Ovogodišnja mektebska liga okupila je 130 učesnika, s ciljem popularizacije mektebske pouke te razvijanja sportskog i natjecateljskog duha kod učesnika. Završnica i kompletan tok takmičenja održan je u S.R.C. Bosna Kalesija, a voditelj projekta mektebske lige kao i ranijih godina bio je Suad-ef. Tabalović. Nakon razigravanja po grupama i  utakmica četvrtfinala, u finalni krug takmičenja plasirale su se ekipe džemata: Tojšići, Caparde, Memići Centar i Miljanovci. Nakon polufinalnih i finalnih utakmica ostvaren je sljedeći poredak:

  1. mjesto ekipa džemata Tojšići
  2. mjesto ekipa džemata Caparde
  3. mjesto ekipa džemata Memići Centar

Nakon završetka finalnog meča pristupilo se ceremoniji proglašenja pobjednika. Pehare i medelje pobjedničkim ekipama i najistaknutijim pojedincima uručio je glavni imam Muharem-ef. Mešanović. Za najboljeg igrača lige proglašen je Senid Mumić iz pobjedničke ekipe, a za najboljeg golmana je proglašen Seid Hodžić iz ekipe džemata Caparde.