U petak 11. augusta na poligonu u gradačačkom džematu Rajska odigrana je završnica malonogometne lige Mreže mladih Medžlisa IZ-e Gradačac.

U završnio dio ovog nogometnog turnira plasirale su se ekipe: Vučkovci, Srnice, Jelovče Selo, Toke, Kerep, Mionica III, Novalići i Škorići. Nakon odigranih kvalifikacionih utakmica u finalu ekipa Vučkovaca je pobijedila ekipu Kerepa i tako osvojila prvo mjesto. U borbi za treće mjesto Škorići su pobijedili Jelovče Selo.

Najuspješnijim ekipama dodijeljene su nagrade, diplome i pehari. Završnici Lige prisustvovali su predsjednik Medžlisa IZ-e Gradaćac Husein Jukan, glavni imam Nusret-ef. Kujraković, načelnik općine Gradačac Edis Dervišagić, pomoćnik načelnika Mustafa Šakić.

Riječi podrške i zahvalnosti za uspješnu organizaciju prisutnima su uputili predsjednik Medžlisa Jukan Husein i načelnik Općine Edis Dervišagić. Oni su se zahvalili domaćinima završnice džematu Rajska i svim džematima i imamima gdje su odgirane prethodne utakmice, te imamima: Mujo Durmišević, Sadmir Biberkić, Selvir Mujanović, Mirsen Velagić i brojnim aktivistima Mreže mladih. Medžlis IZ-e Gradačac i općina Gradačac su pomogli i podržali Mrežu mladih u organizaciji ovog sportskog takmičenja.