U Džamiji „Kralj Abdullah“ danas je upriličena svečanost kojom je okončan ljetni program za žene u okviru Škole Kur'ana Medžlisa Tuzla.

Ljetni program je trajao mjesec i po dana, tokom kojih je 20-tak polaznica, uz mentorstvo hafize Amene Jusufović, utvrđivalo ranije stečena znanja te napamet učilo kur'anske sure.

Program je okupio polaznice različitih starosnih dobi i predznanja, a nastavu su pratile u dvije grupe i to: „Putevima čuvara Kur'ana“ (program za djevojke i žene koje su savladale kur'ansko pismo i koje su na časovima napamet uče kur'anske sure) i „Sa Kur'anom do Božijeg zadovoljstva“ (program kojeg su pohađale djevojke i žene koje su željele da unaprijede i oplemene učenje Kur'ana).

Utisci polaznica su više nego pozitivni. Neke od njih su tokom ramazana naučile arapskog pismo, pa je ovo bio jedan korak dalje u njihovom učenju i izučavanju Kur'ana.

Voditeljica programa hafiza Amena Jusufović podijelila je par impresija o atmosferi koja je vladala tokom nastave, posebno ističući blagodat koja se svima koji su bili dio ove priče ukazala. Hafiza Jusufović je podcrtala važnost druženje sa Kur'anom s ciljem sticanja Allahova zadovoljstva i dobra na ovom i budućem svijetu.

Čestitke na kvalitetno iskorištenom vremenu ljetnih mjeseci svim polaznicama uputila je koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedina Osmić Brzović. Ona je najavila i nastavak programa za djevojke i žene u okviru Škole za koje su otvoreni pozivi za upis novih polaznica.

Više detalja o upisu i programima koji slijede možete pročitati ovdje.