U martu 2021. godine objavljen je Zbornik radova “Žena u porodici i društvu” čiji izdavač je Muftijstvo tuzlansko, Odjel za brak i porodicu.

Kroz sedamnaest radova sadržanih u Zborniku autori su pisali  o ženi, braku, porodici, porodičnim vrijednostima, zdravlju, temama o društvenom položaju i ulozi žene i porodice, te komunikaciji i medijima.

Urednica Zbronika je koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog Hasiba Saračević, prof.

“Edukativna svrha ovog zbornika je da bude izvor važnih poda­taka za koordinatorice u njihovom radu sa ženama, porodicama, kao i osjetljivim kategorijama. Zbornik je podsjećanje na izuzetnu važnost odgoja i obrazovanja o porodici, kvalitetne pripreme mladih za brak, odgovornog roditelj­stva, očuvanja bošnjačke tradicije i običaja, ukazivanja na pogubne posljedice razvrata, osude zla… Zbornik je nastao kao izraz vo­lje i spremnosti autorica da doprinesu jačanju porodice i kreiranju zdravih moralnih ličnosti”, kaže urednica Saračević, te ističe da radovi nisu pisani s ciljem promo­cije udruženja ili ustanova, već im je zajednički cilj promovisati dobro i boriti se protiv zla, što je put izgradnje čvršće i zdravije zajednice.”