Žene Srebrenice i ovog 11. u mjesecu okupile su se na Trgu slobode u Tuzli, kako bi podsjetile na Genocid koji se dogodio 1995. Njihova borba za istinu i pravdu dodatno je otežana nakon smrti Hajre Ćatić, predsjednice udruženja “Žene Srebrenice”.

Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja “Žene Srebrenice” i srebrenička majka koja nije uspjela pronaći posmrtne ostatke sina Nihada, preselila je na Ahiret u utorak, 9. novembra 2021. godine u Sarajevu. Godinama je tragala za posmrtnim ostacima sina Nihada Nine Ćatića, srebreničkog novinara koji je posljednji put viđen 11. jula 1995, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Žene okupljene danas u Tuzli iskoristile su priliku da još jednom podsjete na Genocid koji se dogodio, ali i značaj koji je Hajra Ćatić imala u borbi za istinu i pravdu kad je riječ o stradanjima srebreničkih Bošnjaka.

Poslije podne-namaz u Čaršijskoj džamiji su pred duše šehida naše Domovine predate hatme koje su učile džematlije tuzlanskog džemata Donja Obodnica, učenici Medrese i džematlijke iz Gračanice.