U tuzlanskom džematu Moluhe u nedjelju 8. aprila upriličeno je predavanje i druženje za mlade kojem su prisustvovali glavni imam Medžlisa IZ-e Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenica Damir-ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa IZ-e Bratunac Elvir-ef. Hodžić, koordinator Muftijstva tuzlanskog za rad sa omladinom hfz. Abdullah Kapo, tuzlanski imami i veliki broj omladine.

Na samom početku riječi dobrodošlice uputio je imam džemata Moluhe Memsudin-ef. Gobeljić.

Predavanje o izraženoj potrebi rada sa omladinom, te načinima kako omladina može djelovati održao je koordinator hfz. Abdullah Kapo. Prisutnoj omladini su se obratili i glavni imami Medžlisa Tuzla, Srebrenica i Bratunac, koji su u svojim obraćanjima istakli iskustva zabilježena u radu sa omladinom na području njihovih medžlisa.

Glavni imami Peštalić i Hodžić su govorili i o životu i radu u Srebrenici i Bratuncu, te pozvali mlade da ostanu u svojoj zemlji, budu direktni sudionici njenog napretka ali i da, kada god imaju priliku, posjete Podrinje.

Nakon predavanja uslijedilo je omladinsko druženje, kojem je prisustvovala omladina uključena u realizaciju nekoliko omladinskih programa na području tuzlanskih džemata („Mladi zajedno“ i „Mladi u fokusu“), kao i omladina iz tuzlanskih džemata i članovi Omladinskog kruga.