U naselju Tršić koje pripada džematu Kozluk MIZ Zvornik) u nedjelju 6. augusta ove godine održana je svečanost i otvoranje novosagrađene džamije. Izgradnja džamije počela je 1999. godine na temeljima porušenog mekteba.

U ime džemata Kozluk i naselja Tršić prisutnima se obratio imam Ahmed-ef. Memić, a o gradnji džamije je govorio predsjednik Građevinskog odbora Agan Delibajrić. U ime Medžlisa Islamske zajednice Zvornik obratio se glavni imam hafiz Izet-ef. Salkanović.

Vazu-nasihat je govorio izaslanik muftije tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić. Pohvalio je zajedničku saradnju pripadnika različitih vjerskih zajednica na izgradnji vjerskih objekata.

Izaslanik reisul-uleme dr. Husein ef. Kavazovića bio je Ismail-ef. Smajlović, direktor Studentskog centra IZ u BiH. On je istakao da su džematlije ovog džemata i naselja Tršić vrijedni ljudi te je ukazao na važnost njegovanja lijepih komšijskih odnosa, višestoljetne bosanske tradicije. Džamiju je proglasio vakufom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a svečano su je otvorili hadži Ismet Delibajrić, hadži Azem Ibrahimović, hadži Husejn Dautović, Fehim Dautović, Fikret Salkić i Muriz Čektavica.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović sa saradnicima, pravoslavni sveštenik iz Tršića Dražen Stevanović te brojni gosti i džematlije.

Program su izveli imami Medžlisa Islamske zajednice Zvornik a dovu je proučio predsjednik IO MIZ Zvornik Mustafa-ef. Muharemović.