Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović je u subotu, 18. februara 2023. godine, prisustvovao sjednici Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Gračanica.

Muftija Fazlović je tom prilikom čestitao MIZ Gračanica na rezultatima koje su postigli tokom prošle godine a koji su prezentirani na sjednici.

„Naša misija je prije svega podučavanje vjeri i odgajanje. Mi smo se na području Muftijstva tuzlanskog naročito angažirali da u centru naše pažnje stalno bude mekteb. Uradili smo detaljnu analizu naših mekteba u posljednjih pet godina. Ova evaluacija dala nam je precizne podatke te na osnovu toga  znamo šta nam je činiti kako bismo već u ovoj godini ostvarili veće rezultate rada u našim mektebima. Mekteb je za nas ključan i njime su uglavnom obuhvaćena djeca osnovnoškolskog uzrasta ali smo uz to dodatno angažirani na poboljšanju naše misije u radu s djecom predškolskog uzrasta i s mladima. Gračanica je jedan od medžlisa u kojem se na planu rada s mladima odvijaju značajne aktivnosti“, kazao je muftija Fazlović.

Isti dan, muftija Fazlović je obišao mektebe u džematima Pribava i Hajdarevac na području Medžlisa IZ Gračanica. Pohvalio je vrijedan rad imama i polaznika mektepske pouke, te je naglasio važnost koju mekteb ima u životu djece.

Muftija Fazlović je o radu MIZ Gračanica razgovarao s glavnim imamom Smajom-ef. Mustafićem, predsjednikom dr. Edvinom Mulalićem i članovima Izvršnog odbora. Izrazio je očekivanje da će ovaj medžlis nastaviti s postizanjem dobrih rezultata na svim poljima rada.

Poslije podne namaza, muftija Fazlović je održao predavanje na mevludskom programu koji je povodom Dana vakifa održan u Bijeloj džamiji u Gračanici.