U petak, 17. marta 2023. godine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Vlasenica.

Tokom ove predramazanske posjete muftija Fazlović se sastao sa imamima i članovima Izvršnog odbora medžlisa. Imami su predstavili vjerske i druge aktivnosti u džematima, posebno ističući rad u mektebu.

Muftija je pohvalio vrijedan rad imama te se zahvalio glavnom imamu Nurdin-ef. Grahiću i predsjedniku Zajimu Mahmutoviću na njihovom doprinosu u misiji Islamske zajednice u Vlasenici. Članovima novog saziva Izvršnog odbora Muftija je poželio uspješan rad.

U Vlasenici je muftija Fazlović posjetio majku Džemilu Durić. U junu 1992. godine ubijeni su njen muž Šahin i sin Mevludin. Oni su prvo zarobljeni a zatim su ih ubili pripadnici vojske RS. Džemilina tri sina su početkom Agresije na Bosnu i Hercegovinu zarobljeni i odvedeni u logor Batković gdje su proveli od šest do četrnaest mjeseci.

Muftija je iskazano poštovanje prema majci Džemili te joj je poželio dobro zdravlje i da u obilju Allahove, dželle šanuhu, milosti dočeka mubarek-ramazan, blagoslovljeni mjesec posta.

Isti dan muftija Fazlović je govorio hutbu u vlaseničkom džemat Pomol te je nakon džuma-namaza obišao mekteb, vakufski objekat uz džamiju i spomen obilježje. Upriličen je i razgovor s džematlijama ovog džemata.

Upriličena je i posjeta Edukativnom centru u Novoj Kasabi gdje je Muftija razgovarao sa učenicima, njihovim nastavnicima i roditeljima. Istaknuta je važnost ovog centra za odgoj i obrazovanje djece u Novoj Kasabi i okolnim mjestima.