Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je 28. aprila ove godine upriličio prijem za hafiza dr. Edina Peštalića, imama Džamije kralj Abdulah u Tuzli, koji je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu odbranio doktorsku disertaciju na temu “Recepcija idžtihada u reformatorskim tekstovima i studijama o Kur’anu u Bosni i Hercegovini”.

Muftija Fazlović je uputio čestitke hafizu Peštaliću na postignutom rezultatu, koji je nastao na velikom zalaganju i pregalaštvu, te mu je poželio još mnogo uspjeha u daljem radu.

Prijemu su prisustvovali dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog i hfz. Ahmed-ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa IZ Tuzla.

Edin Peštalić je rođen 1982. godine, u Donjem Lukavcu, općina Gradačac. Behram-begovu medresu u Tuzli je završio 2001. godine, nakon čega upisuje Fakultet islamskih nauka u Sarajevu gdje je diplomirao 2005. godine. Hifz je položio pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 2011. godine. Magistrirao je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu 2012. godine na predmetu tefsir.