Ovaj ramazan će ostati upamćen po tome što je prvi put u historiji MIZ-e Srebrenik organizirana hafiska mukabela.

Ova mukabela se uči u džamiji džemata C. Srebrenik poslije ikindije-namaza, pred stotinjak džematlija.

Praksi okolnih medžlisa da se uči hafiska mukabela (Gradačac, Brčko i Tuzla), hvala Allahu, od ove godine se pridružio i MIZ-e Srebrenik.

Hafisku mukabelu u Srebreniku uče: hfz. Damir-ef. Jahić, hfz. Esmir-ef. Selimović, hfz. Mustafa-ef. Mujkić i Jasmin ef. Oštraković.

Hfz. Damir-ef. Jahić rođen je 02.08.1985. godine u Gradačcu. Završio je Behram-begovu medresu u Tuzli i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Zaposlen je u džematu Tutnjevac, MIZ Srebrenik.

Hfz. Esmir-ef. Selimović rođen je 15.05.1979. godine u Tuzli. Završio je Behram-begovu medresu u Tuzli i Filozofski fakultet u Tuzli. Zaposlen je u džematu Luka, MIZ Srebrenik.

Hfz. Mustafa-ef. Mujkić završio je Behram-begovu medresu u Tuzli i student je Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Hifz je položio uoči ovogodišnjeg ramazana.

Jasmin-ef. Oštraković je rođen 1981. godine u Gračanici. Gazi Husrev-begovu medresu je završio 2001. godine u Sarajevu. Imam je u džematu Rapatnica, MIZ Srebrenik. Autor je 10 CD-ova učenja Kur'ana i ilahija i kasida. Učesnik je evropskog takmičenja Kur'ana.