Povodom završetka mektebske nastave Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica, večeras je organizirao iftar za 150 djece, koja su redovno pohađala mektebsku nastavu u šest džemata ove općine.

Djeca su s transparentima i balonima prodefilirala gradom, zatim u Čaršijskoj džamiji klanjali akšam-namaz, a nakon toga svi zajedno iftarili.

Damir-ef. Peštalić, glavni srebrenički imam, kaže da je ovo prilika da se djeca druže i pošalju pozitivnu sliku iz Srebrenice.

“Od 300 djece koja pohađaju nastavu u šest džemata ove općine, iftar je organiziran za njih 150, jer ostali sa sela nisu mogli doći. Sva djeca koja idu u mekteb, rođena su u Srebrenici i ovo je poruka da ovdje ima djece i budućnost za mlada pokoljenja,” kazao je glavni srebrenički imam Damir-ef. Peštalić.

Na zajedničkom iftaru prošlašeni su najbolji ovogodišnji učenici mektebske nastave. U starijoj grupi najbolji učenici su: Amina Peštalić, Dženita Ibrišimović i Amra Muminović. U mlađoj grupi najbolja je Zejneb Malić, Senada Hasanović i Amila Efendić.

(Izvor: Dnevni avaz, Foto: Dnevni avaz i RTV Srebrenica)