Završnica ove posjete protekla je u susretu gostiju s predavačima grupe vjerskih predmeta u Medresi, koji je poslužio kao uvertira u užestručni nadzor te nastave

Direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH dr. Amir-ef. Karić, rukovodilac Odjela za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje te Uprave Seid-ef. Eminović i stručni saradnik za nastavu vjerskih predmeta u medresama Šefko-ef. Sulejmanović boravili su u radnoj posjeti u Behram-begovoj medresi u petak 26. decembra 2014. godine.

S gostima se najprije susreo direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić. Tokom ovog susreta, direktor Hatunić i njegovi najbliži saradnici (pomoćnik za nastavu Mensur Husić, pomoćnik za učenički dom Mehmedalija Čandić, sekretar Sevret Mehmedćehajić, pedagog Fuad Imširović i bibliotekar Rijad Šestan) goste su informirali o svim aspektima rada Medrese. U ovoj školskoj godini Medresa ima 508 učenika, u 16 odjeljenja. Svi su smješteni u učeničkim domovima i svi odgojni i nastavni procesi se odvijaju nesmetano. Također su istaknuti i planovi koji stoje pred ovom školom u narednom periodu.

Dr. Karić, Eminović i Sulejmanović su tokom ovog susreta kazali da je cilj ove posjete upravo ostvarivanje uvida u rad ove Medrese, a plan im je da nakon nje, kao prve, posjete i ostale obrazovne ustanove Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Boraveći u Behram-begovoj medresi, dr. Karić i Eminović susreli su se i s grupom najboljih učenika. Bila je to prilika za otvoren i konstruktivan razgovor, koji će Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH uzeti u obzir kod izrade svojih programa rada s medresama.

Završnica ove posjete protekla je u susretu gostiju s predavačima grupe vjerskih predmeta u Medresi, koji je poslužio kao uvertira u užestručni nadzor te nastave, koji u medresama IZ-e u BiH provodi Šefko Sulejmanović, stručni saradnik Uprave za obrazovanje i nauku. 

{gallery}2812140{/gallery}