Druženje sa hafizom Husein-ef. Čajlakovićem u Lušnici

U četvrtak, 28. decembra 2017. godine u džematu Lušnica Medžlis IZ-e Srebrenik, upriličeno je druženje sa hafizom Husein-ef. Čajlakovićem. Nakon klanjanja akšam-namaza prisutne je poselamio imam džemata Lušnica Mevludin-ef. Joldić, koji je u svom obraćanju istakao važnost ovakvih druženja, te se zahvalio prisutnima na odzivu kao i musafiru.

Gost predavač je bio hafiz Husejn ef. Čajlaković koji je u svom predavanju pozvao prisutne na razmišljanje o svakodnevnim obavezama koje musliman treba da ispuni.  Nakon predavanja upriličeno je druženje sa hafizom.

Katedra tefsira i hadisa u Srebreniku: Osobine onih koje Allah voli

U petak večer 29.12.2017. godine nakon jacije-namaza u centralnoj srebreničkoj džamiji održana je redovna katedra hadisa i tefsira.

Poslije uvodne riječi Emira-ef. Brašnjića, program su uljepšali učenjem ilahija i kasida polaznici mektebske nastave džemata C. Srebrenik. Katedri je prisustvovao i glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenik Refik-ef. Hodžić, koji je u svom kratkom obraćanju čestitao Emir-ef. na ustrajnosti u održavanju katedri, te se zahvalio Izet-ef. na odzivu da bude naš musafir. U prisustvu velikog broja imama i vjernika Izet-ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa IZ-e Zavidovići, je na zanimljiv način govorio na temu „Osobine onih koje Allah voli“.