Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u ponedjeljak, 4. maja 2020. godine predsjednika Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona Fahrudina Hasanovića i njegove saradnike.

Tokom ovog susreta, gosti su iskazali svoju zahvalnost Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini. Istakli su zahvalnost Muftijstvu tuzlanskom za saradnju i podršku koju pruža radu Saveza, kao i za brigu prema ovim udruženjima i njihovim članovima, a posebno onima koji su vezani za Podrinje.

Za dugogodišnju kontinuiranu pomoć i istrajnu borbu za zakonsko i institucionalno rješavanje statusa ratnih vojnih invalida, Savez ratnih vojnih invalida TK dodijelio je najviše priznanje “Zlatni znak” reisul-ulemi Husein-ef. Kavazoviću. Priznanje je u ime Reisul-uleme preuzeo muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Najviše priznanje „Zlatni znak“, u povodu 25. godišnjice od svog osnivanja i rada, Savez je dodijelio Muftijstvu tuzlanskom za dugogodišnji doprinos u realizaciji programskih ciljeva SRVI TK-a.

Muftija Fazlović se zahvalio borcima Armije RBiH za veličinu njihovog djela koje su položili u devedesetim godinama, u tom sudbonosnom vremenu za našu državu i društvo, kao i svim doprinosima tokom proteklog vremena.