Centralna svečanost u povodu nastupanja mubarek noći Lejletu-l-kadr na području Muftiluka tuzlanskog održana je u džamiji Kralj Abdullah u Tuzli.

Nakon teravih-namaza, vaz je kazivao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović koji je govorio o vrijednosti Lejletu-l-kadra.

„U ovoj noći je objavljen Kur'ani-kerim. Nema pouzdanoga znanja ni o čemu bez Kur'ani-kerima. Zapitajmo se jesmo li sebe dovoljno približili Kurani-kerimu? To je Knjiga svih muslimana. Knjiga za dobrobit svih ljudi. Kako vrijeme prolazi, ljudski rod, najumniji ljudi, iz dana u dan, sve jasnije spoznaju šta znači Božija poruka kazana u Kur'anu. Šta ona znači za ljude, za civilizaciju, mir među ljudima i dobro koje ljudi treba da čine,“ kazao je  muftija Fazlović.

Prisutnima se obratio i glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović koji je naglasio da su ramazanski dani posebna prilika u kojoj treba otvoriti svoja srca za kur'anska načela morala i etike, prihvatiti da nas odgajaju kur'anski ajati, i na tome istrajati i nakon ramazana.

Nakon predavanja klanjan je nafila-namaz, a veliki broj džematlija koji su se okupili u ovoj džamiji imali su i zajednički sehur.