Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u ponedjeljak, 21. novembra 2022. godine Memorijalni centar Srebrenica. Direktor Memorijalnog centra dr. Emir Suljagić je muftiju Fazlovića upoznao s trenutnim aktivnostima Memorijalnog centra i planovima za naredni period, te najvažnijim infrastrukturnim projektima.

Isti dan je održana sjednica Savjetodavne radne grupe Memorijalnog centra Srebrenica kojom je predsjedavao muftija Vahid-ef. Fazlović.

Članovi Savjetodavne radne grupe su razmatrali izvještaj o realizaciji obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a“ Srebrenica.

Direktor Emir Suljagić izvijestio je članove o aktivnostima koje su od posebnog značaja za rad Memorijalnog centra, završenim ali i projektima koji su u toku realizacije.

Iskazana je podrška radu Memorijalnog centra i njegovom daljem razvoju. Članovi Savjetodavne radne grupe zahvalili su se Memorijalnom centru na podršci projektima udruženja majki Srebrenice i Podrinja koji su realizovani tokom obilježavanje 27. godišnjice. Posebno je iskazana zahvalnost što su u rekonstrukciji jedne od zgrada u Memorijalnom centru planirane kancelarije za udruženja majki i porodica žrtava Genocida.

Savjetodavna radna grupa je razmatrala informaciju o intenziviranju aktivnosti na obezbjeđenju lokaliteta uz Šehitluke Memorijalnog centra Srebrenica za mezarje koje će biti stavljeno na raspolaganje majkama Srebrenice i Podrinja.

1/4