Tradicionalno predramazansko obraćanje muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića učenicima i profesorima Behram-begove medrese upriličeno je u ponedjeljak, 20. marta 2023. godine.

Muftija Fazlović je u obraćanju učenicima i učenicama ove škole istakao da su se Bošnjaci i Bošnjakinje oduvijek oslanjali na svoje medrese, najstarije institucije muslimana u Bosni i Hercegovini. Medrese su svjetlo vjere, duhovnosti, znanja, kulture, morala, kazao je muftija Fazlović. Pozvao je učenike i učenice Behram-begova medrese da budu pouzdan i jak oslonac svome narodu. Njima i njihovim porodicama Muftija je čestitao dolazak mubarek mjeseca ramazana.

Isti dan, muftija Fazlović se obratio muderrisima ove škole. Govorio je o važnosti njihove misije u odgoju i obrazovanju mladih ljudi, te uloge koju imaju u džematima na području Muftiluka tuzlanskog i našem društvu općenito.

Direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić se zahvalio muftiji Fazloviću na ovim obraćanjima koji svake godine u danima pred ramazani-šerif budu poseban poticaj profesorima i učenicima ove škole.