Direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret-ef. Abdibegović i direktorica World Visiona gđa Larisa Klepac upoznali su prisutne sa projektom pod nazivom „Putevi nade za zaštitu djece“.

U ponedjeljak 16. oktobra 2017. godine, Uprava za vjerske poslove – Odjel za brak i porodicu u okviru projektne saradnje sa organizacijom World Vision i Islamic Reliefom upriličila je sastanak sa predstavnicima World Visiona i predstavnicima muftijstava: Muhamed-ef. Hasanspahić, sekretar Muftijstva tuzlanskog, Rijad-ef. Delić, sekretar Muftijstava sarajevskog, Nurija-ef. Kazaferović, sekretar Muftijstva bihaćkog, Edin-ef. Kavazović, sekretar Muftijstva zeničkog, Ismir-ef. Poturović, sekretar Muftijstva banjalučkog, Ekrem-ef. Hodžić, glavni imam MIZ Jablanica, hfz. Ahmedin-ef. Bećirspahić imam MIZ Goražde i Ajdin-ef. Terzić, imam MIZ Travnik.

Direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret-ef. Abdibegović i direktorica World Visiona gđa Larisa Klepac upoznali su prisutne sa projektom pod nazivom „Putevi nade za zaštitu djece“ te da je planiran seminar i obuka za predstavnike muftijstava u periodu od 25-27. oktobra u hotelu Sarajevo. U svojstvu osoba zaduženih za implementaciju ovog projekta i o važnosti ovog seminara ispred Uprave za vjerske poslove i organizacije World Visiona govorile su dr. Safija Malkić i mr. Nikica Lubura-Reljić.  Direktorica World Visiona gđa Klepac predstavnicima muftijstava uručila je opremu (laptop, projektor, projekciono platno i Tabla Piši-Briši) za realizaciju projekta „Putevi nade za zaštitu djece“ na muftijstvima a koja će se kasnije koristiti za potrebe rada sa djecom.