Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović pridružio se danas učesnicima Marša mira na jednoj dionici njihovog plemenitog pohoda prema Potočarima i Srebrenici. Nakon pješačenja do Donje Kamenice i prisustva historijskom času, muftija Fazlović je s učesnicima Marša mira nastavio put prema mjestu Glodi.

Uz dženazu šehidima i komemoraciju, Marš mira je posebno važno svjedočenje u obilježavanju godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, naglasio je muftija Fazlović u današnjem intervjuu za Agenciju MINA.

– Sudionici ove dostojanstvene povorke dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine i iz mnogih krajeva svijeta podnoseći iznimno veliki napor kako bi Maršom mira čuvali sjećanje na Marš smrti u kojem su za nekoliko dana ubijene hiljade nezaštićenih nedužnih ljudi. Oni tako na sve strane šalju poruku kolika je važnost mira i koliko je važno biti svjedok na putu istine o ljudskom zlodjelu genocida kako se ono ne bi ponovilo i kako bi se ispunila pravda i mir trajno osigurao.

Više hiljada učesnika Marša mira, u kojem sudjeluje mnogo mladih ljudi, i ove godine najodlučnije i najsnažnije pružaju podršku i utjehu majkama Srebrenice i svim porodicama stradalih u genocidu i drugim zločinima u ovoj zemlji. Njihov put mira i opominjući poziv koji ovim svojim činom upućuju još je važniji u vremenu kada se pred očima svih nas čine najteži zločini i ubijaju djeca, stari i žene u Palestini i u nekim drugim dijelovima svijeta.

Svi sudionici Marša mira zaslužuju naše veliko poštovanje i zahvalnost, poručio je muftija Fazlović.