U Tuzli, u Behram-begovoj medresi, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je primio gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Susretu su prisustvovali i konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić i saradnici gradonačelnika Zagreba, kao i direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić i muftijini saradnici.

Tokom ovog susreta gradonačelnik Bandić je istakao da je ponosan na Zagrebačku džamiju i na sve uspjehe koje postiže Islamska zajednica u tome gradu, smatrajući to i svojim uspjesima, jer ih postižu građani Hrvatske i grada Zagreba. Naglasio je da su muslimani zadovoljni svojim položajem i pravima koje uživaju.

muftija bandic 1

Muftija Fazlović je pohvalio spremnost gradonačelnika Bandića i njegove administracije da pomognu poslove koje ima Islamska zajednica u gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj. Naglasio je dobru saradnju koju imaju Mešihat IZ-e u Hrvatskoj i Muftijstvo tuzlansko, te istakao ulogu Zagrebačke džamije, koja povezuje ulemu, muslimane i sve ljude. Muftija se zahvalio Bandiću i na njegovoj podršci koju pruža Srebrenici, čiji je počasni građanin.

Obojica sagovornika su zajednički konstatirali da je multikulturalnost Zagreba i Tuzle veliko bogatstvo koje valja njegovati i unapređivati.

muftija bandic 2