Muftija je obišao temelje islamskog centra u Lukavcu, čija je izgradnja bila glavna tema ove posjete

U ponedjeljak, 2. 12. 2013. godine, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u pratnji Ahmeda Hatunića, direktora Behram-begove medrese u Tuzli, i sekretara Muftijstva Muamera Zukića, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Puračić u Lukavcu.

U Lukavcu se muftija susreo s predsjednikom Medžlisa Ekremom-ef. Brigićem, glavnim imamom Zijad-ef. Vehabovićem i njihovim saradnicima, u službenim prostorijama Medžlisa u Lukavcu.

Tokom ove posjete je razgovarano o stanju vjerskog života na području Medžlisa IZ-e Puračić, aktivnostima koje se provode i planovima za naredni period.

Muftija je obišao temelje islamskog centra u Lukavcu, čija je izgradnja bila glavna tema ove posjete. Cilj je završetak naredne faze radova na ovom objektu do kraja naredne godine, kojom je predviđen završetak građevinskih radova na svim stropnim fazama objekta, do krova, uključujući i pokrivanje.

muftija lukavac 131

U okviru ove posjete, muftija se susreo sa načelnikom općine Lukavac g. Dževadom Mujkićem i njegovim saradnicima. Razgovarano je o aktualnostima u Općini Lukavac i u Islamskoj zajednici u BiH. U razgovoru je akcenat stavljen na planiranje izgradnje naredne faze Islamskog centra u ovome gradu.

Posjeta je završena razgovorom s džematlijama džemata Bikožde, gdje je zajednički obavljen podne namaz.