U organizaciji Savjetovališta za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Živinice, povodom obilježavanja mjeseca porodice, 31. maja 2024 godine, održan je seminar “Snaga porodice” za koordinatorice džemata Medžlisa Živinice.

Voditelji seminara bile su Hasiba Saračević, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog i Amra Hamidović, voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu Medžlisa Živinice.

Koordinatoricama su uručeni certifikati za učešće na seminaru, kao i priznanja džematima i koordinatoricama za dugogodišnji predan rad na terenu i afirmaciju braka i porodičnih vrijednosti.

Seminar “Snaga porodice”, u organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Gračanica, održan je u subotu, 1. juna ove godine.

Na početku se učesnicima seminara obratio glavni imam Smajo-ef. Mustafić koji je istakao važnost porodice kao temelja društva te izrazio spremnost da podrži ovakvim projektima i u budućnosti.

Voditelji radionica bili su prof. Hamdija Islamović, mr. Senaid Dedić, Hasiba Saračević, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog i Rahima Hadžiomerović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Gračanica.