Odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH, u džematima na području Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i bošnjačke dijaspore, u petak, 9. marta 2018. godine, nakon džuma-namaza bit će organizirana sergija, velika akcija prikupljanja sredstava za pomoć džematima gdje je počinjen Genocid u našoj zemlji.

Ovu je akciju najavio i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović, u petak, 2. marta 2018. godine, na hutbi u Gazi Husrev-begovoj džamiji, posebno pozvavši privrednike i mlade ljude da se priključe akciji:
“Učinit ćemo to preko naših džemata u domovini i drugdje gdje nas ima. Posebno bih se obratio našim privrednicima, mladim ljudima s idejama i programima, i pozvao ih da zajedno s nama uzmu učešća u pružanju pomoći tim ljudima. Sada je važno da podržimo te ljude i ulijemo novu nadu u njihove napaćene duše. Musliman je muslimanu brat (učio nas je Vjerovjesnik, a.s.). On mu ne čini nepravdu niti ga napušta. Ko se nađe pri ruci svome bratu kad mu bude potrebno, Allah će se naći njemu u pomoći”, kazao je Reisu-l-ulema u hutbi.
Sergija za pomoć džematima u kojima je počinjen Genocid bit će organizirana u svim džamijama na području Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i dijaspori u petak, 9. marta 2018. godine, poslije džume-namaza.

(www.islamskazajednica.ba)