Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović upriličio je u utorak 10. augusta 2021. godine prijem za ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Nj.E. Sadıka Babür Girgina.

Muftija Fazlović je ambasadoru Girginu poželio uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini, te se zahvalio Republici Turskoj za pomoć projektima Islamske zajednice na području sjeveroistočne Bosne. Pored toga, posebno značajnim je istakao podršku radu Memorijalnog centra u Potočarima kod Srebrenice i nedavni završetak prve faze projekta Muzeja sjećanja na žrtve Genocida u okviru kojeg je renoviran krov na bivšoj Fabrici akumulatora.

Ambasador Girgin je istakao pozitivna iskustva u dosadašnjoj saradnji Ambasade s Islamskom zajednicom u cjelini i Muftijstvom tuzlanskim, te je izrazio spremnost da se ta saradnja u budućnosti još jače razvija. Razgovarano je i o nastavku obnove Behram-begove (Šarene džamije) u Tuzli i najpoznatijim vakufima iz osmanskog perioda na području Muftiluka tuzlanskog.

Ovo je prva posjeta Muftijstvu tuzlanskom novog Ambasadora Republike Turske u našoj zemlji, a prijemu je prisustvovala i trgovinski savjetnik Ambasade gospođa Sevgin Gungor.