Tokom susreta muftija Fazlovića i Pašalića razgovarano je o organizaciji rada Islamske zajednice u povratničkim džematima, kao i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. 

U službenu posjetu Muftijstvu tuzlanskom u srijedu 5. oktobra ove godine Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, primio je Hadis-ef. Pašalića, muftiju vojnog i njegove saradnike, Muhamed-ef. Okića, stručnog savjetnika vojnog muftije i Nesib-ef. Hadžić, glavnog imama u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Susret je upriličen u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.

Prijemu su prisustvovali i Haris-ef. Mustajbašić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, Mustafa-ef. Muharemović, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa, Hasim-ef. Rizvić, najstariji imam na području MIZ Zvornik i Osman-ef. Kavazović,  penzionisani vojni imam.

Tokom susreta muftija Fazlovića i Pašalića razgovarano je o organizaciji rada Islamske zajednice u povratničkim džematima, kao i Oružanim snagama Bosne i Hrecegovine.

Potom su domaćini i gosti posjetili najstariju vojnu džamiju u Bosni i Hercegovini, džamiju Mehmeda Fatiha u Kušlatu, gdje su obavili podne namaz, te šehidima proučili Jasin i dovu. O historijatu prostora Kušlata i džamije Mehmeda Fatiha govorio je Mustafa-ef. Muharemović.

{gallery}0610150{/gallery}