Hafiska dova Tariku Salihbašiću proučena je u nedjelju 30. juna 2019. godine u Bijeloj džamiji u Gračanici.
Hafiz Salihbašić je 7. maja 2019. godine pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uspješno položio hifz, a njegov muhafiz je hafiz mr. Abdulaziz Drkić, asistent na katedri Kiraeta na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.
Hafiskoj dovi je prisustvovao izaslanik reisu-l-uleme kurra hafiz dr. Dževad Šošić, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, koji je uručio diplomu hafiza Kur′ana Časnog Tariku Salihbašiću, te je u svom obraćanju istakao važnost podučavanja mladih i starijih učenju i izučavanju Kur′ana.
Izaslanik muftije tuzlanskog bio je hafiz mr. Edin Dedić, profesor u Behram-begovoj medresi. Uvaženi hafiz je istakao važnost emaneta učenja napamet i čuvanja Kur′ana, te važnost iskazivanja poštovanja prema onima koji taj emanet dostojno čuvaju.
Hafiz Tarik Salihbašić, je odnedavno imam na području Medžlisa Brčko, a ovoj svečanosti prisustvovao je i glavni imam Medžlisa IZ-e Brčko mr. Mustafa Gobeljić. Na početku svečanosti riječi dobrodošlice i čestitke hafizu, njegovim roditeljima i rodbini uputio je glavni imam Medžlisa IZ-e Gračanica Smajo-ef. Mustafić.
Tarik Salihbašić, sin Mirsada i Bahre, rođen je 1995. godine u Gračanici. Behram-begovu medresu završava kao odličan učenik 2014. godine, a hifz počinje učiti u četvrtom razredu medrese pred hafizom Nedžadom Vehabovićem. Fakultet islamskih nauka u Sarajevu završava 2018. godine.
Hifz nakon medrese nastavlja učiti pred asistentom na katedri za Kiraet na Fakultetu islamskih nauka hafizom mr. Abdulazizom Drkićem. Imam je u džematu Maoča Nova, Medžlis IZ-e Brčko.