Sportski susreti učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održani su 12. i 13. oktobra ove godine. Domaćin je bila Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku.
Ekipe iz bosanskih medresa i iz Novog Pazara, te ekipa iz Prve bošnjačke gimnazije, takmičile su se u disciplinama košarka, mali nogomet, atletika i šah.
Sveukupni pobjednik ovih susreta je Behram-begova medresa s osvojena 122 boda, odnosno šest zlatnih, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju.
Ekipe Behram-begove medrese osvojile su prvo mjesto u košarci i u atletici u disciplini štafeta 4×100 m. U malom nogometu osvojili su drugo mjesto.
Učenik Hajrudin Vejzović osvojio je tri zlatne medalje: trčanje na 100 metara, trčanje na 200 metara i u skoku udalj.
Abdulah Šiljić osvojio je prvo mjesto u bacanju kugle.
Muamer Arnautović osvojio je drugo mjesto u disciplini trčanje na 800 m.
Senahid Ramić osvojio je treće mjesto u šahu.
Drugo mjesto je zauzela Karađoz-begova medresa iz Mostara, s osvojenih 77,6 bodova, a treće Prva bošnjačka gimnazija, s osvojenih 70 bodova.
Na ovom takmičenju učestvovale su Prva bošnjačka gimnazija iz Sarajeva, Gazi-Husrev begova medresa iz Sarajeva, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Medresa Džemaludin Čaušević iz Cazina, Medresa Osman-ef. Redžović iz Visokog, Medresa Gazi Isa-beg iz Novog Pazara i Behram-begova medresa.
Hajrudin Vejzović proglašen je najboljim sportistom ovih susreta, a ovo je deseta pobjeda Behram-begove medrese na ovim susretima.

Najzaslužniji za ove izuzetne rezultate je profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Behram-begovoj medresi Samir Spahić.