U petak, 28. januara 2022. godine, mališani predškolskog uzrasta grupe „Nur“ sa svojom pedagogicom Selmom Kikanović i učiteljicama Asimom Hodžić i Selmom Softić posjetili su Biblioteku ”Behram-beg”.
U sklopu svojih redovnih organiziranih posjeta javnim kulturnim i obrazovnim institucijama, ovaj put vrijedne učiteljice su odlučile da svoje mališane povedu u carstvo knjiga – biblioteku. Budući da je ovo grupa mališana predškolskog uzrasta i da uskoro sjedaju u školsku klupe, posjeta instituciji ovakvoga tipa od posebne je važnosti.
Najmlađe goste i učiteljice primio je dikrektor Biblioteke mr. Admir Muratović, uputio je riječi dobrodošlice i zahvalio na ukazanom povjerenju. Direktor je istakao važnost ovakvih posjeta i saradnje, značaj čitanja od najranije dobi i pozvao mališane da postanu naši redovni korisnici.
Vrijedno osoblje Biblioteke je svojim najmlađim posjetiocima na zabavan i interesantan način pokazalo Bibiloteku, ukazavši na njenu funkciju i svrhu kao ustanove kulture, ali i važnost čitanja. Mališani su uživali u razgledanju knjiga, velikih i malih, starih i novih, a posebno su se veselili šarenim i lijepim slikovnicama iz Dječije zbirke naše Biblioteke. Također su imali priliku da vide kako se knjige fizički obrađuju, kako se upisuje signatura, piše kartica i druge stvari vezane za fizičku obradu knjiga. Mališani su bili očarani mnoštvom knjiga, naročito onim najstarijim koje se nalaze u našem bogatom bibliotečkom fondu.