Muftijstvo tuzlansko će nastaviti da, u različitim oblicima pomoći, bude uz ovaj, ali i druge medžlise zahvaćene poplavama ili ugrožene klizištima

Pomoć u otklanjanju posljedica poplava u Bosanskom Šamcu, posebno u njegovoj ljepotici Aziziji, pružili su 28. maja 2014. godine pomoćnik muftije tuzlanskog Sead-ef. Seljubac, grupa profesora Behram-begove medrese iz Tuzle i zaposlenika Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS),  te velika grupa imama i džematlija volontera iz Medžlisa IZ-e Tuzla.

Njima se pridružio i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, koji je u razgovoru s glavnim imamom Medžlisa IZ-e Bosanski Šamac Safetom-ef. Karahmetovićem istakao vrijednosti međusobnog pomaganja u ovakvim situacijama. Muftijstvo tuzlansko će nastaviti da, u različitim oblicima pomoći, bude uz ovaj, ali i druge medžlise zahvaćene poplavama ili ugrožene klizištima, istakao je muftija.

Tako će u narednom periodu svaki dan uz džematlije Bosanskog Šamca i njihovog glavnog imama, biti po jedan glavni imam nekog od medžlisa Muftijstva tuzlanskog, s grupom svojih imama ili džematlija. Muftija se posebno zahvalio imamima i džematlijama Gradačca koji su nesebično, od prvog dana nevolje u Bosanskom Šamcu, pružili od sebe maksimalnu pomoć u svakom pogledu, a bili su prisutni i taj dan. Muftija se zahvalio i svim drugim ljudima iz BiH i izvan nje koji svakodnevno dostavljaju Bosanskom Šamcu različite vrste pomoći.

Prilikom posjete Bosanskom Šamcu muftija tuzlanski se susreo i s načelnikom općine Savom Minićem i s njim razgovarao o trenutnoj situaciji i potrebama u ovom gradu.

Istog dana muftija je posjetio i Modrički Lug (Medžlis IZ-e Modriča), ostvario uvid u trenutne potrebe ovog džemata, koji je također pretrpio velike štete od poplava. Ovom prilikom se muftija susreo i s načelnikom općine Vukosavlje Elvirom Hadžiomerovićem, te i s njim razgovarao o načinima pomoći džematlijama ovog područja.

samac 1