U subotu 13. augusta 2016. godine nekoliko stotina vjernika iz Srebrenika i okolnih mjesta se okupilo na dovištu Prisadi, džemat Brnjičani, na zajedničkj dovi.

Svake godine drugog vikenda u augustu na ovom dovištu se uče dove u organizaciji Medžlisa IZ-e Srebrenik. Nije poznato od kada datira ova praksa, a najstariji ljudi ovog džemata i okolnih mjesta kažu da se ni oni ne sjećaju i da su njima njihovi djedovi govorili o važnosti tog dovišta. Kako je istakao imam ovog džemata Mustafa-ef. Kovač, ovo dovište ima višestoljetnu tradiciju. Pored učenja dova održavali bi se i vazovi – poučna vjerska predavanja, koje su, uz prisustvo „mnogo svijeta“, držali poznati vaizi iz okoline, ali i iz udaljenijih krajeva.

Tako je i ove godine ovo dovište posjetilo nekolika stotina vjernika, a nadahnut u vazi nasihatu bio je Elvir-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ-e Bratunac, u svojstvu izaslanika muftije tuzlanskog. Svečanosti su prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti općine Srebrenik.

Noć uoči dove na Prisadima u džamiji Brnjičani upriličena je svečanost mevluda i hatma dova za petero polaznika mektepske nastave. Svršenici ovogodišnjih hatmi su:Amina Bešić, Šejla Bešić, Amina Muhedinović, Berina Lelić i Said Vikalo.