Nakon obavljenog jacija-namaza u haremu Hajdar-dedine džamije na Karićima (MIZ Vareš, Muftijstvo sarajevsko) u subotu 25. jula 2020. godine održan je centralni program manifestacije “Dani bosanske duhovnosti – Karići 2020”.

Uz poštivanje epidemioloških mjera, ovogodišnji program je sadržajno reduciran u odnosu na prethodne godine.

Tokom programa sadržanog od učenja Kur'ana, mevluda, ilahija i zikra, obratio se Ramiz-ef. Zubača, glavni imam MIZ Vareš. U ime Muftijstva sarajevskog  programu je prisustvovao mr. Rijad-ef. Delić, dok je vaz kazivao dr. Sead-ef. Seljubac.

Dr. Seljubac je, povezavši ambijent dovišta sa najljepšim adabima muslimana, naglasio kako su upravo naši lijepi običaji prilika da osnažimo uvjerenja, iskrenost i sve ono što nam je vjerom propisano i preporučeno da činimo.

Program je završen poklanjanjem hatma-dove, a sam ambijent sa manjim brojem prisutnih i reduciranim programom može se prokomentarisati riječima dr. Seljubca: “Nije jednostavno gledati mali broj ljudi na našim dovištima ili, na primjer, u haremu Kabe, ali učimo dovu Gospodaru da to bude razlog našeg budućeg cijenjenja zdravlja i slobodnog vremena”.