Polaznici mekzebske nastave iz džemata Duboki Potok, Bjelave i Cage su u subotu 25.04.2015. godine posjetili Žepče gdje ih je kao domaćin dočekao Irdin ef. Tutnjić, te ih nakratko upoznao sa ovim pitomim gradićem na obalama rijeke Bosne.

Prvo su obišli mezar hafiza Mahmut ef. Moranjkića, koji je inače rođen u Srebreniku i bio dugogodišnji imam u džematu Cage, odakle je 1959.g.nastavio službu imama u Žepču gdje je radio do penzionisanja. Potom su u pratnji domaćina obišli porodičnu kuću književnika Nedžada Ibrišimovica u kojoj su smješteni muzej odbrambeno-oslobodilačkog rata 92.-95. Godina i spomen soba našeg velikog pisca. U kratkoj šetnji kroz čaršiju posjetili su i šehidsko mezarje u haremu obnovljene džamije, da bi na kraju boravka u Žepču proveli lijepe trenutke u haremu Ferhat-pašine džamije u društvu sa polaznicima mektebske nastave ovog gradskog džemata.

Nakon Žepča posjeili su selo Kaćune kod Busovače gdje se nalazi najveća tekija u BiH. Hizmećar tekije hadži Šaban upoznao je učenike sa životom tekije i njenim sadržajima, što je za većinu djece bilo novo iskustvo.

Krajnje odredište bila je Fojnica i posjeta poznatom muzeju Franjevačkog samostana u kome se nalazi čuvena ahdnama i plašt sulan Fatiha.