Hafiska dova Ahmedu i Elmedini Avdibašić proučena je 17. maja ove godine u džamiji Kralj Abdulah u Tuzli.

Promociji mladih hafiza su prisustvovali izaslanik reisul-uleme hafiz Ismet-ef. Spahić, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, direktor Fondacije za hifz u BiH dr. Džemal Muslih, direktor Fonda Bošnjaci Šahin Kerla, glavni imam Medžlisa IZ Tuzla Ahmed-ef. Huskanović, muderisi, hafizi, imami, rodbina i prijatelji mladih hafiza.

Ahmed i Elmedina su rođeni u Tuzli, od oca Elmedina i majke Nizame. Ahmed je učenik sedmog razreda osnovne škole. Odličan je učenik i učestvovao je na različitim takmičenjima. Njegov muhaffiz je Ahmed Huskanović.

Elmedina je ove godine s odličnim uspjehom završila Behram-begovu medresu u Tuzli. Na dan hafiske dove uspješno je odbranila maturski rad iz predmeta kiraet. Elmedina je 54. hafiza Behram-begove medrese u periodu njezinog obnovljenog rada, a njen muhaffiz je Edin Dedić.

hafizi avdibasic

Prisutnima su se obratili i uputili čestitke direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić i glavni imam Medžlisa IZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Muftija Fazlović je čestitao mladim hafizima, njihovim muhafizima i porodici, te je istakao da su hafiz Ahmed i hafiza Elmedina primjeri za svoje vršnjake, mlade ljude u našoj zemlji.

hafizi Avdibašić 3

Diplomu hafiza Kur'ana Časnog Ahmedu i Elmedini uručio je izaslanik reisul-uleme.

Hafiz Spahić je u svome obraćanju kazao kako je Tuzla postala grad hafiza, te da je ova hafiska dova i dva nova hafiza lijep doček mjeseca ramazana.

Nagradu i priznanje ,,Fonda ,,Bošnjaci” iz Sarajeva hafizima je uručio direktor Šahin Kerla.

hafizi Avdibašić 2

hafizi Avdibasic 5