On je 47. hafiz Behram-begove medrese i 10. hafiz 338. generacije maturanata ove škole. Šesti je hafiz s područja Medžlisa Banovići

Hafiska dova Harisu Tabakoviću proučena je 29. maja 2016. godine na svečanosti održanoj u džamiji u Banović Selu. Svečanosti su prisustvovali izaslanik reisu-l-uleme hfz. Dževad Hrvačić, direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, glavni imam Medžlisa Banovići Sead-ef. Mrahorović, hafizi, profesori, imami, i veliki broj džematlija.

Hafiz Tabaković završio je Behram-begovu medresu i student je Mašinskog fakulteta u Tuzli. On je 47. hafiz Behram-begove medrese i 10. hafiz 338. generacije maturanata ove škole. Šesti je hafiz s područja Medžlisa Banovići.

Banovićki glavni imam istakao je značaj hafiza i hifza, te karakteristike onih koji su stalno zaoukupljeni učenjem Časnoga Ku'rana. Čestitao je hafizu Tabakoviću, njegovim roditeljima i i muhaffizu.

Direktor Behram-begove medrese Hatunić prenio je prisutnima selame i čestitke muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića.

Dovu je proučio muhafiz Mirsad-ef. Mrahorović. Njegova uloga je u toku učenja hifza velika, naglasio je Hrvačić, izaslanik Reisu-l-uleme. On je hafizu Tabakoviću uručio diplomu o uspješno položenom hifzu Kur'ana i nagradu i priznanje Fonda «Bošnjaci».