U džematu C. Srebrenik je u subotu 28. januara 2017. godine održana hatma-dova za 10 polaznika mekteba koji su u proteklom periodu, pred svojim muallimom Emir-ef. Brašnjićem, proučili cijeli Kur’an.

Mevlud i program su izveli srebrenički imami i polaznici mekteba C. Srebrenik. Obraćanja su imali imam Brašnjić i glavni imam MIZ-e Srebrenik Refik-ef. Hodžić. Vazu-nasihat je održao hfz. Mevludin-ef. Dizdarević.

Hatmenski ispit su položili: Barakat Sara i Neira, Čizmić Amina, Hodžić Ajdin, Jašarević Hamza, Mujkić Armin, Nurikić Džejla, Nurikić Nejra, Selimović Senad i Smajlović Lamija..

Na kraju programa izvršena je prozivka svršenika hatmi, te im uručene svjedodžbe i hedije. Glavni imam i predsjednik džematskog odbora uručili su hediju imamu Emir-ef. Na kraju uručene su i vakufname za vakife džemata: Bašić Hazimu i Sadiji, Nurkanović Mirzi, Buldić Edinu i Hasiji, Mašić Sejubu i Senadi, Aletić Kemalu, Muratović Hazimu, Hamidović Rusmiru i r. Šehrić Kaduni, vakuf kojeg su njena djeca uvakufila pred njenu dušu.