U četvrtak, 21. oktobra 2021. godine imami Medžlisa Islamske zajednice Kladanj posjetili su Medžlis Islamske zajednice Zvornik.

Posjeta povratničkom medžlisu jedna je od aktivnosti u okviru manifestacije “Upoznah te, Poslaniče”, koju MIZ Kladanj organizuje u mjesecu rebiul-evelu u povodu mevluda.

Prijem je organizovan u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, gdje je riječi dobrodošlice i zahvalnosti za posjetu gostima iskazao glavni imam Haris-ef. Mustajbašić. Pored glavnog imama, prijemu je prisustvovao predsjednik Medžlisa Mustafa-ef. Muharemović sa saradnicima.

“Naša posjeta ovom Medžlisu je odavno planirana i drago nam je da se realizuje u danima mjeseca rebiul-evvela. Vaš život i rad na ovom pograničnom području naše domovine zavređuje veliko poštovanje i ovom posjetom željeli smo da vam odamo priznanje” istakao je glavni imam MIZ Kladanj Asim-ef. Esmić.

Imami MIZ Kladanj su tokom ove posjete prošetali Zvornikom, te su posjetili zvorničku tvrđavu na Kula Gradu i uživali u pogledu na Zvornik i Divič, te rijeku Drinu.

U Riječanskoj džamiji u Zvorniku imami su razmijenili iskustva u radu, te je nakon druženje i razgovor nastavljen na Diviču.