Hatmenski ispit za deset polaznika mektepske pouke iz džemata Ivici, Medžlis Islamske zajednice Brčko, održan je u subotu 18. decembra 2021. godine.

Svečanosti su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni imam Mustafa-ef. Gobeljić, imami ovog medžlisa i džematlije džemata Ivici.

Muftija Fazlović je čestitao polaznicima mektepske pouke, njihovim roditeljima, muallimu i džematu na postignutom uspjehu. Roditelji i muallimi moraju imati visoku svijest o važnosti podučavanja mladih dini-islamu, posebno u periodu njihovog djetinjstva, kazao je između ostalog muftija Fazlović. Muftija je istakao važnost naših mekteba i ulogu koju u njihovom dugom kontinuitetu imaju muallimi.

Svršenici hatmenskog ispita su pred vjersko-prosvjetnom komisijom medžlisa uspješno položili ispit u okviru kojeg su osim kiraeta, odgovarali na pitanja iz oblasti akaida, ahlaka i fikha. Njihov muallim i imam džemata Ivici je Mevludin-ef. Smajlović.

Vrijedan rad ovih polaznika mektepske pouke pohvalio je glavni imam Mustafa-ef. Gobeljić. Svršenicima hatmenskog ispita uručene su diplome i nagrade od Medžlisa IZ Brčko i džemata Ivici.

U svečanom dijelu programa učešće su uzeli i imami MIZ Brcko koji su proučili nekoliko ilahija.