Mujo-ef. Husić je bio 42 godine imam u džematu Grivice kod Banovića. Brojne su generacije njegovih učenika

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović se u Muftijstvu tuzlanskom susreo s Mujom-ef. Husićem, dugogodišnjim imamom, koji je odnedavno u penziji.

Mujo-ef. Husić je bio 42 godine imam u džematu Grivice kod Banovića. Brojne su generacije njegovih učenika (Safet Softić, Safet Berbić, književnik, i dr.).

Muftija je kazao da je njihov susret prilika da mu se zahvali na ovaj način. Uručio mu je zahvalnicu za obavljanje časne uloge imama, hatiba i muallima tokom njegova radnog vijeka i za doprinos plemenitoj misiji Islamske zajednice  u BiH. Naglasio je da kada ljudi obave svoju misiju, a drugi budu zadovoljni time, to je dobar znak da će i Allah biti zadovoljan. Potom je naglasio važnost imama kao uzora, koji daje jako puno snage džematu. Podsjetio je kolika je čast dočekati ovaj trenutak koji je dočekao Mujo-ef., a osobito ga dočekati kao imam. Poželio je dobro zdravlje i da bude i dalje koristan muslimanima i svojoj porodici.

Susretu su prisustvovali pomoćnik muftije Sead-ef. Seljubac, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, te glavni imam i predsjednik Medžlisa IZ-e Banovići Sead-ef. i Mirsad-ef. Mrahorović.

Mujo Husic 2