Manifestacija „Dova kod Djevojačke pećine“, koju organizuju Medžlis Islamske zajednice Kladanj i Općina Kladanj, ove godine će trajati od 24. do 27. augusta.

Centralni dio manifestacije je dova kod Djevojačke pećine, koja će biti održana u nedjelju 27. augusta. Dovi će prisustvovati muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Manifestacija će početi  24. augusta u džamiji u Stuparima gdje će biti upriličena Večer Kur'ana s hafizima. Naredog dana u Domu kulture Kladanj planirano je otvorenje izložbe slika sa 11. likovne kolinije a isti dan u džamiji u Brateljevićima bit će održan mevlud, tevhid i zikr. Manifestacija će biti nastavljena malonogometnim turnirom, Kladanjskom biciklijadom i Smotrom folklora 26. augusta.

Dova kod Djevojačke pećine svojim sadržajem oplemenjuje prostor na kojem živimo i učvršćuje naš duhovni temelj. Tradicionalno se uči posljednje nedjelje u mjesecu augustu, a prema nekim predanjima datira više od 400 godina.

Brojne aktivnosti ovogodišnje manifestacije realiziraju se uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Vlade Tuzlanskog kantona i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.