Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kladanj Asim-ef. Esmić i koordinatorica Odjela za brak i porodicu ovog medžlisa Hata Čamdžić posjetili su porodicu Jusupović u Kladnju. Razlog je rođenje šestog djeteta u porodici Elvisa i Sanele Jusupović.

Glavnom imamu i koordinatorici pripala je čast da ovoj porodici uruče hediju reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića.

Praksa da Reisu-l-ulema daruje šesto i svako naredno dijete u porodici je aktuelna nekoliko posljednjih godina, ali zbog trenutne situacije sa pandemijom Reisu-l-ulema je bio spriječen da to učini lično sa svojim saradnicima.

Glavni imam je prenio selame, čestitke i hajr-dove koje je reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović uputio ovoj porodici, te se u ime MIZ Kladanj zahvalio roditeljima što svoju djecu odgajaju u duhu islama.

Porodica Jusupović je izrazila zahvalnost Reisu-l-ulemi što pokazuje senzibilitet prema porodicama sa više djece, posebno u današnjem vremenu kada su ljudi zabrinuti za osnovnu egzistenciju.

U porodici Jusupović, pored novorođene Sumeje, sretno djetinjstvo provode Bilal (14), Zejd (12), Zejneb (10), Merjem (6) i Asja (2).