U Orašju je 20. marta, u prepunoj kino dvorani općine Orašje, održan međureligijski koncert „Sazvučje različitosti“.

Koncert je organizirao Odbor za međureligijsku suradnju Orašje uz pomoć Međureligijskog vijeća BiH, Renovabisa, njemačke organizacije za pomoć narodima u Jugoistočnoj Evropi, te Centra za kulturu općine Orašje. Nastupila su tri hora iz tri vjerske zajednice: Emptianae, ženska vokalna skupina iz Žepča, Hor Behram-begove medrese iz Tuzle i Crkveni hor „Sveti Stefan Dečanski“ iz Brčkoga.

Programu su prisusutvovali članovi OMS-a Orašje fra Anto Pušeljić, župnik župe bl. Alojzija Stepinca u Orašju, Salim-ef. Kanlić, glavni imam u Orašju i otac Jovo Mihajlović, protonamjesnik za parohiju Donji Žabar/Orašje. Osim njih koncert je pratio predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Orašje dr.sc.Mirsad-ef. Arnautalić i fra Mario Jurić, gvardijan Franjevačkog samostana u Tolisi. Na koncertu su bili prisutni i drugi vjerski službenici, predstavnici Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Posavskog kantona i načelnici obližnjih opšina.

U ime Međureligijskog vijeća BiH publici se obratio gosp. Hrvoje Vranješ, stručni savjetnik pri MRV-u i osoba koja je posebno zadužena za praćenje i pomaganje OMS-u Orašje.

Nakon koncerta članovi svih horova kao i članovi i aktivisti Odbora za međureligijsku suradnju Orašje nastavili su svoje druženje.