U ponedjeljak 7. aprila 2014. godine muftiju tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića posjetili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice Sedin-ef. Karić, predsjednik tog medžlisa Hasan Hodžić i imam u džematu Gračanica Mersad-ef. Muratović. Na ovom susretu prisustvovao je i sekretar Muftijstva Muamer-ef. Zukić.

Razgovor je vođen o organizaciji i stanju vjerskog života na području Medžlisa Živinice. Prezentirane su neke od najznačajnijih aktivnosti koje su u ovom medžlisu i njegovim džematima realizirane u prethodnom periodu. U tom smislu, pohvaljene su aktivnosti na unaprjeđenju rada džemata Gračanica, za što je iskazana posebna zahvalnost imamu tog džemata.

Tema razgovora bio je i plan rada Medžlisa Živinice za tekuću godinu. Muftija je iskazao spremnost da, u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima, pomogne najznačajnije aktivnosti tog medžlisa čija je realizacija planirana u narednom periodu. 

U okviru ove posjete muftija je ugostio i Nihada Hodžića, našeg uglednog privrednika iz Gračanice, koji je muftiju upoznao sa svojim uspješnim projektom i proizvodom, elektronskim satom koji pokazuje i namaska vremena.

nihadh kodm 140