Mi želimo da u skladu s našim socijalnim programima, koje imamo kao Islamska zajednica, na poseban način razmotrimo naše mogućnosti i doprinose u radu ovog centra i sličnih ustanova u ovom gradu i šire. Želimo poticati i mnoge druge, pojedince i institucije, da više brinu o potrebama drugih ljudi, posebno onih čije su potrebe delikatnije

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i delegacija Muftijstva tuzlanskog posjetili su u ponedjeljak 11. oktobra 2013. godine Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora i Centar za djecu s višestrukim smetnjama “Koraci nade” u Tuzli. U pratnji muftije su bili njegov pomoćnik Sead-ef. Seljubac i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović. Povod za ove posjete je nastupanje nove 1435. hidžretske godine. 

Muftija je izrazio svoje poštovanje prema plemenitom radu ljudi u ovim ustanovama,  a u susretu s domaćinima je razgovorao i mogućnostima njihove saradnje s instituacijama Islamske zajednice na području Muftijstva.

Prilikom posjete Centru za djecu s višestrukim smetanjama “Koraci nade” muftija je medijima izjavio: – Mi smo danas u ovom centru s namjerom da odamo priznanje svim djelatnicima koji rade u ovom Centru, kao i roditeljima, starateljima i porodicama djece koja se koriste uslugama ovoga Centra, koja dolaze ovdje u Udruženje, druže se i svoj život čine bogatijim. Uz to, mi želimo da u skladu s našim socijalnim programima, koje imamo kao Islamska zajednica, na poseban način razmotrimo naše mogućnosti i doprinose u radu ovog centra i sličnih ustanova u ovom gradu i šire. Želimo poticati i mnoge druge, pojedince i institucije, da više brinu o potrebama drugih ljudi, posebno onih čije su potrebe delikatnije. Radosni smo da imamo institucije u ovom gradu, u našem društvu, koje preuzimaju ovako važnu dužnost, kao što je ovaj Centar. Davat ćemo kao Islamska zajednica još i više, kako bismo olakšali i doprinijeli da se unaprijedi rad ovih centara. 

Jasmina Krivošija, direktorica Centra “Koraci nade”, ovom priulikom je izjavila: – Mi iz Centra “Koraci nade” danas smo imali čast da se upoznamo s muftijom Fazlovićem. Mi smo i prije imali saradnju s Islamskom zajednicom, a u narednom periodu očekujemo još konkretniju saradnju i drago nam je što je ova vrsta posjete bila upravo na inicijativu muftije. Bila je ovo prilika da pokažemo kako smo organizovani, kako radimo i koje rezultate postižemo. Nama je svaka pomoć dobrodošla pa čak i lijepa riječ puno nam znači i daje nam snagu i podršku. U utorak 12. novembra je delegacija Muftijstva posjetila Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, a sutradan (srijeda, 13. novembar 2013.) posjetit će i Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju. 

{gallery}1211130{/gallery}