Direktor RTV TK, prilikom ove prve zvanične posjete muftiji tuzlanskom, zahvalio se na podršci koju ova medijska kuća ima od Islamske zajednice u BiH i Muftijstva, te izrazio nadu da će i u narednom periodu biti nastavljena saradnja na obostrano zadovoljstvo

Direktor RTVTK Kemal Nurkić, u pratnji izvršnog direktora za razvoj ove kuće Ediba Kravića, posjetio je muftiju tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića u ponedjeljak 11. novembra 2013. godine.

Direktor RTV TK, prilikom ove prve zvanične posjete muftiji tuzlanskom, zahvalio se na podršci koju ova medijska kuća ima od Islamske zajednice u BiH i Muftijstva, te izrazio nadu da će i u narednom periodu biti nastavljena saradnja na obostrano zadovoljstvo.

Muftija Fazlović čestitao je direktoru Nurkiću na imenovanju, te dodao kako je snaga ove televizije u ljudima koji su osigurali korektno izvještavanje i doprinijeli stvaranju zavidnog ugleda Televizije i van Tuzlanskog kantona, naročito u povratničkim mjestima. Prema riječima muftije Fazlovića, RTV TK će i dalje imati oslonac i Muftijstvu i Islamskoj zajednici.

Direktor RTVTK Kemal Nurkić govorio je i o razvoju RTVTK, najavljujući skori početak emitiranja satelitskog programa. I to je dio nastojanja kako bi ova televizija zadržala lidersku poziciju u ovom dijelu BiH. Muftija Fazlović istakao je da je to važna vijest i još jedna potvrda da RTVTK čini maksimum napora da bude što uspješnija.